Sunday, July 18, 2010

Ülemiste Ühetunnisõit

See nädal oli väga sündmusterohke - Calvin Harrise kontsert, ilusad päevad Käsmus ja Haapsalus, palju tööd - ja nädala lõpetuseks täna Ülemiste Ühetunnisõit rulluiskudel.

Tänase võistluse üks olulisemaid teemasid oli ilm. Kui tund aega enne võistluse algust sadas 10 km kaugusel Ülemiste Keskusest paduvihma, tundus, et täna saab võistelda märjal rajal. Ka enne võistlusklassi starti sadas kergelt, aga koos stardiga lõppes ka vihm ja kogu võistlus toimus kuival rajal. Päike oli varjunud pilvede taha, aga see ei päästnud võistlejaid veel palavusest.
Ülemiste võistluse puhul on tegemist täiesti erineva formaadiga võistlusega võrreldes rullimaratonidega - tuules sõita ei tohi, võistlus toimub lühikesel ringil (465m), kus mingis mõttes on kõigil vist natuke ebamugav - kes peab pidevalt vaatama, kuidas eesolijatest mööda saada, kes peab masendusega vaatama, kui palju temast mööda sõidetakse :)  Hoiatusi tuules sõitmise eest jagati võistlejate konkurentsis paljudele.

Võistlejate sõit oli kõrgetasemeline. Eesti rekordist jäi küll natuke puudu, aga arvestades, palju oli rajal võistlejaid, kellest liider pidi pidevalt mööduma - siia jäi päris palju meetreid. Pealtvaatajatel oli muidugi natuke igav - kohe sõidu alguses oli selge, kes võidab :)

Harrastajate sõit oli seltskonna keskel sõites mõnusalt rahulik - keegi kellegi tuules ei sõitnud, kõik said omal jõul hakkama. Kui harrastajad said rajale, siis ei olnud neil pääsu tugevast tuulest, mis tegi sõidu suhteliselt raskeks.

Mul on tõeliselt hea meel, et koos selleaastase EMT Rullituuriga on ka rulluisuharrastajatel oma korralik võistlussari, kus väga viisakas seltskonnas võistelda saab ! On mille nimel trenni teha!
JVHNGQWU

No comments: