Saturday, July 31, 2010

Kolm linna ja kolm kohvikut

Juulikuus sattusime nii Haapsalu, Jõhvi kui ka Tallinna kohvikutesse, kus me polnud varem käinud. Kui keegi peaks nendesse linnadesse sattuma, siis neid kohti julgeme sooja südamega soovitada!





Müüriääre kohvik asub imeilusas kuurortlinnas Haapsalus (Karja 7). Kui linnas jalutada, siis see kohvik ei saa kuidagi kahe silma vahele jääda. Maja on väljast huvitavalt kaunistatud ja uks on pärani avatud. Lihtsalt paneb kohvikusõpru sisse astuma. Nii läks ka meiega - suurte kohvikusõpradega. Sisse astudes olid kõik lauad rahvast täis - nii sees kui ka väljas, hoovipoolses osas. Õnneks vabanes üks laud väljas ja me saime end mõnusalt sisse seada. Kohviku interjöör on väga hubane ja vanamoeliselt kunstihõnguline. Toas saab istuda mugavas diivanis ning lisaks söögile saab nautida seinal olevaid pilte, mis ei tohiks kedagi külmaks jätta.

Menüüs on valik mitmekesine - valida on erinevaid salateid, võileibu, ahjupirukaid, suupisteid ja maiustusi.
Jookide valik oli selline nagu kohvikutes ikka. Tellida sai vastavalt oma maitsele. Söökidst tellisime lõhe-suvikõrvitsapiruka rohelise salatiga ja jookidest ühe Eviani vee ja masinakohvi. Pirukad olid väga maitsvad ja just sellise suurusega, et kõht sai täis (see ei ole mõeldud põhiroaks).

Haapsalus hakkas silma väga palju erinevaid kohvikuid, niiet kui sinna uuesti lähen käin ka teistes kohvikutes, et kogemusi ja muljed juurde ammutada. Igatahes ma armastan Haapsalu linna. See on armas ja omapärane. Kui on valida, kas minna Pärnusse või Haapsallu, siis minu valik on viimane.


Linnaisa kohvik

"Linnaisa kohvik on Jõhvi kesklinnas peatänava ääres olev 30 kohaline söögikoht. Pakume oma hubases kohvikus kodust euroopalikku kööki hea hinna-kvaliteedi suhtega. " Nii nad endast räägivad :)
Teenindus oli sõbralik ja kiire. Ei pidanud kaua ootama, et saaks sööma hakata. Andres tellis pannkoogid singi ja juustuga ning mina kreeka salati. Pannkoogid olid üpriski suured ja rammusad. Kõhu sai juba ühest koogist täis. Võib olla mõjutas isu ka 30-kraadine kuumus, mis pole Eesti suve kohta tavaline. Kreeka salat oli samuti maitsev. Hinnad olid sellised: pannkoogid 45 krooni ja kreeka salat 55 krooni.


 
Silk Sushi Bar

Hea maitseelamuse saime eile sushit süües. Silk rikkalikus menüüs on tohutu suur valik erinevaid sushisid ja teisi toite. Hinnad on sushi puhul üle keskmise. Kui tahad kvalieetselt süüa, siis tundub õiglane selle eest ka natuke rohkem maksta. Koht ise oli ilus. Väga meeldis mööbel ja selle värvilahendus. Baari tagaosas olid pikad helerohelise ja türkiissinise triibulised diivanid ja pruunid seinad, kuhu oli käsitsi maalitud pildid. Ilus! Lisaks heale söögile ja joogile, peab olema ka söögikoht vähemalt sama hea "maitsega" tehtud.

Üllatuslikult heaks osutusid OKONOMIJAKI jaapani soolased pannkoogid. Valisime juurviljade ja tofuga ning juurviljade ja mereahvenaga. Tõesti väga maitsvad. Ainuüksi juba nende pannkookide pärast tasub sinna sööma minna. Magustoit oli selline, mida me varem pole proovinud - kirsi-kaneeli Gyoza taskud kirsikastmega. Need olid nagu magusad pelmeenid. Ka väga mõnusad hõrgutised.

Okonomijaki pannkook
Menüü juures oli positiivne see, et ära olid märgitud road, mis sobivad ka lastele ja taimetoitlastele.
Mulle meeldis see, kuidas Silk´is apelsinitükkidega teed serveeriti. Teekann oli läbipaistvast klaasist ja see asetati alusele, millel olev teeküünal ei lasknud teel ära jahtuda. Niiet iga kord kui teed valasime oli see auravalt kuum. Lihtne aga geniaalne!

1 comment:

Anonymous said...

mõnusad kohvikud tunduvad, sinna sushi omasse tahaks ka minna