Thursday, November 26, 2009

Detsembrikuu Marie Claire


Oh mis tore üllatus mind mõned minutit tagasi tabas :) Panin novembrikuu Marie Claire´s ilmunud artikli kohta oma mõtted kirja ja saatsin toimetusse. Tulemus on suurepärane ja siin ongi väljavõte Marie Claire kodulehelt:

Kohe-kohe on postkastidesse ja müügilettidele jõudmas ajakirja Marie Claire’i detsembrinumber. Enne veel aga, kui uus ajakiri käes, teeme väikese ülevaate lugudest, mis meeldisid enim novembris. Nii veebihääletusel kui ka toimetuse postkasti saabunud tagasiside põhjal kogus enim hääli välislugu Argentina ravirongist.

Lugejamängu auhinna võitnud Geas tekitas lugu järgmisi mõtteid:

“Buenos Aires asub Mercedese külast kõigest 100 km kaugusel ja seal elavad rikkad inimesed võib-olla ei teagi, millises vaesuses nende kaasmaalased virelevad. Kes oleks osanud arvata, et just Argentinas oodatakse ühte rongi rohkem kui midagi muud siin taeva all. Minu arust on vaeste ja eraldatud külade abistamiseks välja mõeldud väga uudne lähenemine. Argentinas määrab inimeste saatuse koht, kuhu nad sünnivad. /—/
See lugu näitab, et miski siin elus pole võimatu. Tuleb lihtsalt õigel ajal õiges kohas olla. Meil siin ollakse harjunud kurtma kehva majandusseisu, väikese palga, kesise arstiabi jms üle, aga see olukord ei ole absoluutselt võrreldav sellega, mis elu elatakse Argentina vaestes külades. Tegelikult peaksime me olema väga õnnelikud, et elame Eestis.”


allikas: http://www.marieclaire.ee/?p=247

No comments: