Sunday, August 15, 2010

28 Rahvajooks Tallinnas

28 Rahvajooks toimus sel aastal Rocca al Mares. Olen Rahvajooksudel ka varasemalt osalenud - aastatel 1990-1992; võrreldes tol ajal osalenud inimeste hulgaga oli sel korral tegemist muidugi väikse üritusega, aga tore jooks sellegi poolest.

Ürituse üks peamisi märksõnu oli, nagu sel suvel juba tavaks saanud, ilm. Ilmateade lubas väga palavat ilma võistluse ajaks, isegi kuni +34; õnneks üle 30 küll ei läinud, aga õhk oli umbne ja kui ka enne starti päike välja tuli, oli ikka enamuse jaoks väga palav.

5 km jooks oli mõnusalt kergel rajal ja taaskord sai kinnitust, et vähemalt Tallinnas käivad jooksuvõistlustel osalemas ka tõelised rahvasportlased. Mina oma selle suve olematu (0 km) jooksukilometraaziga jäin ainult natuke võistlejaterivi keskmisest tahapoole:)

Eriti meeldis ka see, et peale oma jooksu lõpetamist lühemal distantsil, oli hea võimalus jälgida Eesti parimate jooksjate finishit poolmaratoni distantsil.

Võistluse korraldus oli suurepärane - kõik toimis, alates numbrite kättejagamisest ja autasustamistega lõpetades; ega seda liiga tihti jooksuvõistlustel ei kohtagi. Ja osavõtjatele mõeldud medalid olid ka väga ilusad:)

No comments: