Saturday, August 21, 2010

DELOITTE RAHVATRIATLONI 3. etapp Pirita Rahvatriatlon

Eile, 20.augustil toimus Pirita Rahvatriatlon, kus oli kavas kaks starti - kell 11 ja kell 13. Meie sattusime juhuslikult vaatama teist starti, kus osalesid Sparta spordiklubi treenerid ja kliendid. Alad, mis enne finishisse jõudmist tuli edukalt läbida olid järgmised:  ujuda Pirita jões 100m, sõita maastikul rattaga 7,5 km ja lõpetuseks joosta 3 km.

Triatlonis astusid võistlusse eri alade endised või praegused Eesti koondislased, tiitlivõistluste medalivõitjaid ning tegevsportlased. Stardis olid kulturistid Argo Ader, Marek Morozov, Taavi Koovit, endine rattaproff Peep Mikli, endine Eesti koondise liige võrkpallis Rando Soome, 10 kordne Eesti meister rulluisutamises Kert Keskpaik jne.
Päris põnev oli jälgida, kuidas täiskasvanud mehed enne vette minekut varvastega vett katsusid ja siis erutusega kilkasid, sest vesi polnud kõige soojem, kõigest16-17 kraadi. Kusjuures ujumisega said kõik edukalt hakkama. Lahe oli see, et kogu aeg oli midagi ja kedagi vaadata. Kuidas esimesed veest välja ronisid ja ratta sadulasse hüppasid, et järgmisel alal oma positsiooni parandada. Pole varem ühelgi võistlusel näinud, et osavõtjad nii heas tujus on. Tavaliselt on kõik nii keskendunud, et asi on siis nalja tegemisest kaugel.

Eriti meeldis mulle üks emotsionaalne kaasaelaja (Marius Unt), kes kõiki võistlejaid ergutas ja kursis hoidis, mis positsioonil keegi parasjagu on. Väga kahju oli, et meil ei juhtunud kaasas olema fotoaparaati - oleks väga palju lahedaid pilte saanud.

Mul pole ühelgi spordivõistlusel nii lõbus olnud kui tänasel minitriatlonil. Selle võistlusformaadi juures on kõige kaasakiskuvam see, et võistlejaid näeb pidevalt ja lühikese ajaga on ka võitjad selged.

1 comment:

Anonymous said...

Mina sattusin enese teadmata tervisejooksu tegema rattarajale, rada polnud eriti hästi tähistatud ja keegi ei tulnud ka takistama jooksmist.
Püüdsin end hoida raja paremasse serva.
Päev läks korda. :)