Sunday, March 16, 2014

Sigulda bobirada

Olles 23. veebruaril elanud kaasa Läti bobimeeskonna edukale esinemisele Sochi taliolümpial oli peale seda väga loogiline käia esimest korda lähemalt vaatamas Riiast natuke rohkem kui poole tunni autosõidu kaugusel asuvat Sigulda bobirada. See mõte on ka varem peast läbi käinud, aga realiseerimiseni jõudis alles nüüd.

Ühe mäesuusanõlva stardipaiga lähistel

Millegipärast tundus, et bobirada on Siguldas selline koht, mida on lihtne üles leida. Eeldasin isegi, et kui linna sisse sõita, hakkavad kohe sildid näitama, kus see kuulus rada asub. Seega sõitsin julgelt mööda Riia-Sigulda maanteed läbi kogu Sigulda ning kuna ühtegi bobiraja juurde viivat silti ei näinud, tuli lõpuks hakata GPS-i järgi vaatama, kus see rada siis täpsemalt asub. Muidugi tuli hakata tagasi sõitma ning GPS-i õpetuste järgi sõitsingi läbi linna tagasi, suurest mäest alla ning jõudsingi kohale, aga loomulikult bobiraja lõppu. See on selles mõttes jällegi õige koht, et näeb ära Sigulda mäesuusanõlvad ning bobiraja finishist nägi ära ka, kus on bobiraja algus :)



Tuligi sõita jälle mäest üles ning ca. 1,5 kilomeetrit Riia poole tagasi ning olimegi kohal! Kes eeloolevat kirjeldust jälgida ei jõudnud, siis kõige lihtsam Riiast tulles kohale jõuda on nii, et kohe peale linna sissesõitu pöörata vasakule, natuke sõita ning oletegi kohal.

Start!
Aga sellega muidugi seiklused ei lõppenud. Jõudes bobiraja stardipaika, ootas ees massiivne 7-kordne (või oli see 6-kordne) hoone, igalpool ümberringi jalutasid sportlased ning mina isiklikult arvasin, et sinna majja ei tohiks küll vist sisse minna ning mina oma loogikaga oleksingi seal niisama ringi vaadanud ning edasi sõitnud. Õnneks teine bobiraja huviline nii ei arvanud ning varsti olimegi hoones sees ning eelviimasel korrusel, kus oli raja stardipaik sportlastele ning avanesid võimsad vaated Sigulda loodusele.


Palju maksid piletid selle vägeva atraktsiooniga tutvumiseks?



No comments: