Saturday, February 6, 2010

Euroopa suurimas raamatupoes

Londoni reisi planeerides oli üks meie eesmärk külastada korralikke raamatupoode, et osta ärialast kirjandust ja tutvuda muu kirjanduse valdkonnas pakutavaga. Käisime ka mõnes väiksemas raamatupoes, aga põhilise ja pika poeskäigu tegime Waterstones`i raamatukaubamajja Regent Street`il. Waterstone on viiekordne raamatukaubamaja, kus neli korrust on täis raamatuid (kokku ca. 250 000 raamatut) ja viiendal korrusel on suur kohvik. Meie põhihuvi oli suunatud neljandale korrusele, kus on ärialane kirjandus, et vaadata välja oma töö jaoks vajalikud raamatud - kuidas efektiivsemalt müüa telefoni ja e-maili kasutades (peab ütlema, et nendest raamatutest loetu on juba tänaseks tulemusi andnud) ja osta ka mõned Londonis täna kõige populaarsemad ärialased raamatud. Kõik ostud on ka nüüd pildile saanud.

Ärialase kirjanduse poolelt vaadates on vahe võrreldes Eesti raamatupoodidega tohutu - eelkõige valiku poolelt, mis on loomulikult kordades suurem, aga ka hindade poolest. Nii odavaid raamatuid, kui ostsime Londoni kesklinnast, ei ole ma Eestis vähemalt viimase viie aasta jooksul kindlasti näinud. Raamatute keskmine hind tuli 170 krooni kanti. Hindadega oli ka enamuse muude teenuste ja kaupade puhul nii, et need on märgatavalt odavamad kui Eestis. Kusjures keskmine töötasu on Londonis ca 45 000 krooni kuus. Seda fakti teades, tasub mõelda kui palju on mõistlik Eestis raamatute eest maksta.


Soovitan kõigil raamatuhuvilistel Londonisse sattudes kindlasti Waterstone`i raamatukaubamajast läbi astuda - olen kindel, et pettuda raamatute valikutes ja hindades ei tule.

No comments: