Monday, February 1, 2010

London - meie reis 2010

Reisi planeerimine
Juba suve lõpus oli meil soov minna Londonisse. Suurest huvist vaatasime reisi juba mitu kuud varem valmis. See tähendab, et ostsime lennukipiletid ja broneerisime interneti kaudu majutuse. Kuna Londoni kesklinnas on väga palju erinevaid hotelle, siis valiku lihtsustamiseks tegin päringu ühte Eesti reisibüroosse. Palusin välja pakkuda mõned kolme tärni hotellid, mis asuksid kesklinnast mitte rohkem kui 2 kilomeetri kaugusel. Nii oli lihtne valida endale meeldivaim majutuskoht. Kui lennupiletid ostetud ja hotellituba broneeritud, siis hakkasin uurima, milliseid kohti tasuks Londonis viibimise ajal külastada. Enamus infot Londoni vaatamisväärsuste kohta leidsin http://www.daysoutguide.co.uk/. Kes ei tea, mida vaatama minna, siis siit lehelt saab palju häid ideid. Hea uudis on see, et turistidele mõeldud atraktsioonide eest ei pea alati palju maksma :) Meie kasutasime 2FOR1 LONDON vouchereid, mida saab internetis ära täita ja siis välja printida. Need pakkumised kehtivad sellistes kohtades nagu näiteks Madame Tussauds vahakujude muuseum, London Zoo, Sea Life London Aquarium jne. Days Out Guide kodulehelt saab oma valiku teha sadade pakkumiste vahel. Aga 2FOR 1 voucherid saab kasutada ainult siis, kui on olemas kehtiv London Travel Card (info hindade kohta leiab siit: http://www.londontoolkit.com/briefing/travelcard.htm), mille meie ostsime Victoria metroojaamast.


Transport - Estonian Air lendab Gatwick´i lennujaama neljapäeviti ja pühapäeviti. Hea oli see, et hotelli kodulehel oli täpne kirjeldus, kuidas erinevaid transpordi liike kasutades kohale jõuab. Lihtsuse, kiiruse ja mugavuse huvides sõitsime Victoria jaama Gatwick Expressiga (https://www.gatwickexpress.com/). Rong väljub iga 15 minuti tagant ja sõidab 30 minutit. Kasulik on osta edasi-tagasi pilet (kehtib üks kuu). Nii tuleb odavam. Et võimalikult otse hotelli jõuda, otsisin Googel Map´st välja teekonna kaardi.

Londoni kesklinnas on kõige parem sõita bussiga ja kasutada London Travel Card´i, millega saab piiramatult sõita. Pileti ostmisel tuleb valida tsoonid, kus sõita tahetakse. Enamasti asuvad hotellid ja vaatamisväärsused tsoonides 1 ja 2. Kui väljas kallab vihma, siis mugavam on bussiga mööda linna ringi tiirutada ja nii näeb ka rohkem kui muidu jala kõndides. Bussiühendus on väga hea. Panen kirja ka mõned bussiliini numbrid, mis väljuvad Victoria jaamast. Buss nr 73 viib Hyde Park´i ja Oxford Street´le, bussiga nr 38 saab sõita Regent Street´il asuvasse Euroopa suurimasse raamatupoodi Waterstones ja buss nr 24 viib Westminster Abbey, Big Ben´i, London Eye ja Sea Life London Aquarium juurde. Metroojaamas on alati väljas nii metroode, rongide kui ka bussiliinide marsruutide kaardid. Niiet ära eksida pole praktiliselt võimalik. Aga kui see siiski juhtuma peaks, siis kohalikud inimesed aitavad meelsasti. Meie saime alati head juhised.
Majutus - Meie viibisime Huttons Hotellis, mis asus Victoria jaamast umbes 800m. See oli väike ja tagasihoidlik kolmetärni hotell. Meie eesmärk oli võimalikult palju majast väljas olla ja seetõttu ei pidanud vajalikuks ööbida kaks korda kallimas hotellis. Meie tuba oli pisike, vannituba veel pisem, aga saime ilusti hakkama. Kuna inglased on ju suured teesõbrad, siis toast ei puudunud veekann ja teevalik. Oluline on see, et öösel oli hotell vaikne ja uni pikkadest jalutuskäikudest sügav. Hommikusöök oli keskmine kui nii võib öelda. Pakuti corn flakes´e, röstsaia erinevate marmelaadidega, ube tomatikastmes, munaputru ja vorstikesi ning joogiks muidugu teed, lahustuvat kohvi, apelsini mahla ja vett.
Hotellist pidi lahkuma juba hommikul kell 10. Meie lennuk väljus alles õhtul, seega kasutasime võimalust ja jätsime oma pagasi niikauaks kuni linnas ringi vaatasime hotelli .

Vaatamisväärsused
Nüüd silmaringi avardavate tegevuste juurde :) Alguses vaatasin vähemalt viis kohta välja, kus kolme päeva jooksul ära tahaksime käia. Esimene koht, kus me käisime oli Madame Tussauds vahakujude muuseum. Ütlen ausalt, et pidime selles kohas natukene pettuma. Nimelt lasti korraga liiga palju inimesi sisse ja nii oli suhteliselt raske kujudega pilte teha :( Aga kujud ise olid lahedad. Samuti meeldis rongisõit läbi tunneli, mis tutvustas Inglismaa ajalugu. Uudishimu filmistaaride ja lauljate vastu sai rahuldatud.

Big Ben nägime ära ja samuti ka London Eye. Järjekord vaaterattaga sõitmiseks oli pikk, sest päike paistis ja ilm oli ilus. Meile piisas lihtsalt selle nägemisest juba ja kuna sõiduhuvilisi oli palju, siis ei hakanud seal sabas külmetama. Väljast vaadataes tundus, et ühte kuplisse mahtus ikka päris palju inimesi ja ei tea, kas sealt olekski ilusti välja näinud ?

Veel nägime Hyde Park´i, National Gallery´d, Marbel Arch´i, Westminster Abbey´d ja Trafalgar Square´i.

Söögikohad
Meie vaieldamatud lemmikud oli Itaalia restoranid:D Kõige rohkem meeldis restoran Zizzi (http://www.zizzi.co.uk/), mis asus 35-38 Paddington Street´il. Teine meeldiv koht oli Tootsies (http://www.tootsiesrestaurants.com/index.html), mis asub 35 James Street´il ja kolmas restoran oli Prezzo (http://www.loveprezzo.co.uk/)asukohafa 22 Terminus Place.



Kõige lahedam küsimus, mis me Inglismaal olles kuulsime oli: "A glass of Time?"
Kuna ma ei suutnud piisavalt kiiresti otsustada, mida ma juua tahan, siis kelner pakkus mulle just sellise joogi välja :)

Loodame, et meie tähelepanekutest on kasu ka teistele, kel plaanis Inglismaale Londonisse minna. Igatahes meile meeldis seal nii väga, et tahame juba varsti tagasi minna...




No comments: