Sunday, May 2, 2010

Kõrvemaa Kevadjooksul

Kõrvemaa puhul on Tallinnast tulijale üks olulisemaid märksõnu lühike sõit - ca. 60 km ja kohal:) Oluliseks teeb selle minu jaoks asjaolu, et enamus suuremaid rahvaspordiüritusi toimub Lõuna-Eestis, kuhu on Tallinnast mitu tundi pikem tee ja üldjuhul on mõttekas juba eelmisel päeval kohale minna.

Olles käinud päris mitmetel rahvaspordi üritustel, saab võrdlusena välja tuua, et Kõrvemaa Kevadjooks oli tõeliselt hästi korraldatud - alates parkimise korraldamisest ja lõpetades vastuvõtuga finishis, s.h. korralik söömine ja saunas käimise võimalused.

Ma ei olnud aastaid Kõrvemaal käinud ja millegipärast oli meelde jäänud, et maastik seal väga mägine ei ole - ja väga hea, et nii oli meelde jäänud - muidu vaevalt nii mina kui ka paljud teised osalejad sinna jooksma oleks läinud.
Enamus jooksutrassist (vähemalt lühemal maal) kulges mägedest üles-alla ja nõrgema treenituse puhul kujunes see kõik üheks parajaks katsumuseks.

Tore oli jälgida Pavel Loskutovi come-back`i. Kui eelmisel aastal jäi meediast mulje, et meie pikaaegse esijooksja karjäär hakkab lõppema, siis vähemalt Kõrvemaal oli Pavel jälle täies hoos ja võitis pikalt:) Tõeliselt kerge jalg oli tal seekord.

No comments: