Sunday, May 30, 2010

Põhja-Eesti kõrgeimal tipul

Põhja-Eesti kõrgeima mäe, Emumäe, jooks toimus juba kuuendat korda. Emumägi asub Pandivere kõrgustikul ja mäe kõrgeima tipu absoluutne kõrgus on 166 meetrit. Esialgne idee minna Emumäe jooksule tuli sellest, et käesoleval nädalavahetusel ei ole mujal Eestis ühtegi arvestatavat jooksu- ega rulluisuüritust; olles aga Emumäel ära käinud, siis järgmisel aastal samal ajal saab see jooksuüritus olema kindlalt kalendris, hoolimata sellest, millised üritused samal ajal veel toimuvad:)

Emumäe jooksu peamine tõmbenumber on muidugi mägi ise - tegemist on teadaolevalt Eestis ainsa mäejooksuga, mille trass kulgeb ümber Emumäe ja suurim kõrguste vahe on 50 meetrit; nii lühemal kui eriti pikemal distantsil oli tegemist vägagi arvestatavate tõusudega distantsil.

Seekord osalesime kepikõnnil. Kuigi tegemist ei olnud võistlusega, toimub kepikõnnil osalejate vahel tihtipeale suuremgi rebimine esimeste kohtade pärast ja pingutus oli ka peaaegu sama tugev võrreldes jooksuvõistlustel osalemisega.

Väiksemate võistluste eripära toimis ka Emumäe jooksul väga hästi - superhea korraldus, osavõtutasu puudumine, kõigile osalejatele ilusad diplomid. Usun, et väikeste jooksuürituste korraldamisest oleks päris palju õppida ka suuremate ürituste korraldajatel - mind tõmbab millegipärast aina rohkem nö. külavõistlustele -emotsioonid tulevad kuidagi ehedamad ja tunne jääb pikaks ajaks suurepärane peale võistlust.

No comments: