Saturday, May 22, 2010

SEB 23. Maijooks - nagu naistesummer 2010

Täna oli see päev kui kõik sportlikud naised said kokku Tallinna Lauluväljakul, kus juba 23. korda toimus SEB Maijooks. Tänasel kevadisel spordiüritusel oli rekordarv osalejaid - üle 8800 naise. Kes jooksis, kes kõndis keppidega või ilma - tundus, et kõik õrnema soo esinajad olid kohal. Käisin sellel üritusel esimest korda ja sain väga laheda päeva osaliseks. Ei saa kuidagi mainimata jätta, et Maijooksu korraldus oli väga hea. Mina käisin oma stardimaterjalidel sekretariaadis üks päev varem kohal, et vältida võistluspäeval järjekorras seismist.
Auto parkisime Pirita Selveri parklasse. See oli strateegiliselt hea koht, sest siis sain soojenduseks käia 2,5 km. Inimesi oli kohale tulnud ikka tohutult palju ja kõigil oli hea tuju. Esimesena startisid ajavõtuga jooksjad, keda oli umbes 2000 ja 5 minutiti hiljem sama palju ajavõtuta jooksjaid. Kõige lõpuks said jalad käima kõige suurema osalejate arvuga grupp - käijad ja kepikõndijad. Neid oli kohale tulnud ligi 5 000! Pole siis ime, et kepikõnd muutub igal aastal populaarsemaks. Tore oli näha, et inimesed endast nii palju hoolivad ja seda ka teistele näitama tulevad.

Rada oli lihtne. Algas Mere väravast ja kulges mööda Pirita tee äärset kõnniteed kuni Lillepi pargini ja sealt edasi, kuni keerasime Urva tänavasse ja suundusime tagasi Lauluväljaku poole. Kuigi käijate ja kepikõndijate jaoks polnud tegu võistlusega st paremusjärjestust ei selgitatud, siis sellegipoolest oli näha, kuidas naised pingutasid ja rebisid kiiresti käia, et ikka mõnest kiiremini kohale jõuda.

Finishisse jõudsin tunni ajaga ja tunne oli mega hea. Nii kiiresti saigi 7 km pikkune distants läbitud. Pärast sai süüa väga head salatit ja kõht oli pingutusest tõesti tühi.

Järgmisel aastal olen kindlasti Maijooksul osaleja, aga võibolla juba jooksjate rivis :)

No comments: