Saturday, May 22, 2010

Mehena Naistejooksul ehk pealtvaataja SEB 23. Maijooksul

Huvitav kogemus on rahvaspordiüritust kõrvalt jälgida. Täna oli selleks suurepärane võimalus 23 SEB Maijooksu näol. Viimati jälgisin rahvaspordiüritust pealtvaatajana 2001 aastal, kui olin raja ääres Tartu jooksumaratoni vaatamas; täna siis uuesti.

Tegemist oli ajaloolise sündmusega - nii palju (8800) naisi pole kunagi varem Eestis võistlusrajal olnud. Ja kuigi suurem enamus osalejatest võistles peamiselt iseendaga, jääb fakt faktiks võistlejate arvu osas.

Pealtvaatajaks olemise eelis oli muidugi see, et ei pidanud ise distantsi läbima ja end ära väsitama; aga kes omab kogemusi võistlustel vaatamas käimiselt, teab, et pool päeva väljas olles ja kõike kõrvalt jälgides, oled lõpuks üldiselt sama väsinud kui osalejad. Ainult et väsimus on erinev jooksul osaleja väsimusest.

Pealtvaatajale jäävad tänast ilusat ja ajaloolist päeva kõige enam meenutama suurepärane Maijooksu korraldus, ilus ilm ja rõõmsad osalejad. Kuidas Maijooksu veel paremaks teha ? Variante on muidugi mitmeid, aga ... kui üritus jätkub ka järgnevatel aastatel samades raamides, on tegemist kindlasti maailmatasemel korraldatud spordiüritusega !

No comments: