Saturday, September 11, 2010

Kalevipoja Rulluisumaraton

Kalevipoja Rulluisumaraton on Eestis suhteliselt lühikese rulluisuajaloo kohta juba suurte traditsioonidega üritus, toimudes viiendat korda; väike juubel seega:) Võistlus iseenesest mulle meeldib - see on paljuski erinev meie teistest rulluisumaratonidest.

Siin on kavas kolm distantsi - 7,3; 21,9 ja 43,7 km - igaüks leiab omale jõukohase distantsi. Ei jagata suurematel spordiüritustel nii tavaliseks saanud kõikvõimalikke reklaamflaiereid. Ka peale võistlust tuled ära tühjade kätega - ei midagi peale hernesupi:)

Hea oli see, et ilmaga järjekordselt vedas - algas võistlus ilusas päikesepaistes, võistluste käigus läks ilm pilvisemaks ja lõpupoole hakkas vihmalegi kiskuma; kui sõitsime hiljem edasi Tartu poole, siis natuke peale Mustveed oligi vihmapiir ja edasi sadas kuni Tartuni välja. Nii et seekord läks õnneks - rulluisutamise pidev küsimärk ilm oli sportlaste poolel!

Võistluse üks suurimaid tõmbenumbreid on muidugi päevajuht (kahjuks ei tea tema nime, aga ta oli ametis ka eelmise aasta võistlusel). Tema katkematu jutuvada andis väga hea ülevaate nii võistlusel toimuvast kui varasematest Kalevipoja Rulluisumaratonidest kui rulluisuvõistlustest Eestis üldse.

Siin võistlusel on tore see, et 21,9 km distantsil on palju osalejaid ja see annab tõelise rahvaspordiürituse mõõdu välja rulluisutamise kohta. Kõik osalejad tunnevad ennast hästi, mitte ainult tipus sõitjad.

Lõpetuseks sobib tuua võistlustel osalenud 12-aastase uisutaja kommentaar ürituse kohta:

"Esimesed kilomeetrid olid kerged, lõpp oli väga raske. Muidu oli hästi korraldatud sündmus, aga kahju, et midagi ei saanud. Vähemalt ei jäänud viimaseks."

No comments: