Saturday, September 11, 2010

Jüri Rulluisumaraton

Jüri Rulluisumaratonil osalesin seekord pealtvaatajana. Tuleb kohe ette ära öelda, et see oli väga omapärane kogemus:)


Eelmisel laupäeval oli ilm ilusalt sügisene - sooja 10 kraadi ringis, päris korralik tuul, vahepeal päikest ka natuke. Mis seal ikka, hommikul peale ärkamist Statoilist läbi - üks kohvi ja võileib kaasa - suusamüts pähe ja terveks päevaks Jürisse.
Kuna ma ei ole varem ühelgi rulluisutamise võistlusel pealtvaataja olnud, siis oli mul ekslikult tekkinud tunne, et pealtvaatajatel võib päris huvitav olla sedasorti võistlusi vaadata. Natuke pani kahtlema muidugi see, et tavaliselt on keskmiselt paarkümmend pealtvaatajat võistlustel :) Siiani olen isegi teisi agiteerinud kaasa tulema, et huvitavatele võistlustele kaasa elada.

Olles nüüd ise terve päeva rulluisutamise võistluseid kõrvalt jälginud, ei julge enam ühelegi tuttavale soovitada, et tulge ka kaasa huvitavaid võistlusi jälgima. Sest kõrvalt vaadates pole väga huvitav - kõik on monotoonselt sarnane. Kui ise rajal olles tundub, et juhtub päris palju, siis kõrvalt vaadates seda tunnet millegipärast ei tekkinud:) Ühesõnaga - mõnus külm oli - ja juba võistluse ajal hakkasin ootama järgmist päeva, mil Jüri Jaansoni Kahe Silla jooksul ka stardis olen !

Võistlus ise oligi täpselt selline, nagu viimaste kuude rulluisutamise võistlused olnud on - võitja on sama, esikolmikus ka sportlased, kes seal enamasti olnud on. Fotole tabasin ilmselt ühe päris hea momendi, kus Indreku seljataga lepitakse kokku, kuidas ta viimasel ringil üle mängitakse.

No comments: