Sunday, September 26, 2010

Selleks korraks uisud nurka visatud / Rulluisuihooaeg 2010 hakkab lõppema

"Ma viskan need uisud peale selle võistluse lõppu kohe prügikasti; siis ei ole vaja ennast enam edaspidi nädalavahetustel piinata rullivõistlustel; ja eriti muidugi sellel Tartu Maratonil" - see oli muidugi kõige eredam emotsioon lõppevast rulluisuhooajast - 10 km enne finishit 35-kraadises kuumuses sõidetud Tartu Maratonil:)
Kõrvalolev pilt peale finishit näitab emotsioone muidugi palju paremini kui sõnades kirjeldada oskan.

Muidu oli rullusiuhooaeg minu jaoks väga huvitav. Algas see Tallinna Rulluisumaratoniga juuni alguses. Olin enne seda sõitu rullitanud 10 km ja eelmisel päeval oli ka Tallinna Olümpiajooks, aga võistlus oli suhteliselt kerge - kui ainult seda tõusu poleks rajal olnud:)


Pärnu Rulluisumaratonil juuli alguses osalesin esmakordselt. Peaaegu oleks välja tulnud väga hea sõit harrastsussportlase kohta ja oleksin saanud ka aja alla 50 minuti 20 kilomeetris, aga mingil kummalisel põhjusel sain täieliku "haamri" natuke enne distantsi lõppu ja olin enda üle väga uhke, et üldse finishisse jõudsin. Lahe oli, et teised võistlejad, kes aru said, et mind täielik väsimus on tabanud, ergutamisega viitsisid vaeva näha - see aitas igal juhul kiiremini finishisse jõuda.


Ülemiste Ühetunnisõit. Siin võistlusel osalesin esmakordselt juba 2 aastat tagasi, nüüd siis uuesti. See võistlus meeldib mulle ainult sellepärast, et toimub Tallinnas. Kõik muu on äärmiselt ebamugav - rada tagasihoidlik, pidevad möödasõidud, peaaegu mitte ühtegi pealtvaatajat (kuigi seal võiks ju ometi mõni olla). Kuna kohe alguses sain aru, et täna üldse ei jõua, sõitsin rahulikuma tempoga ja võibolla lähen isegi järgmisel aastal:)





Tartu Maraton. Ootused olid igatahes suuremad kui lõpuks välja tuli. Sain lõplikult selgeks, et kuumus ei ole minu jaoks. Lihtsalt ei jõua sellise kuumusega ja kõik. Hea, et üldse ellu jäin. Järgmisel aastal lähen kindlasti uuesti ja saavutan viimase 4 aasta parima aja ja koha !













Kalevipoja maraton. Üks minu lemmiksõite. Ühelt poolt nagu nö. külavõistlus, teiselt poolt päris arvukalt osalejaid. Siin toimus Triinu esimene võistlus - ega see väga kerge talle ei olnud - loodetavasti saavad võistlused kunagi ka järje ! Esimene kord sel aastal, kus tundsin ennast suurepäraselt - sain oma vanuseklassis lühimal distantsil auhinnalise 3-da koha - see oli küll ka ühtlasi viimane koht, aga tühja sellest- ikkagi esimest korda oma rulluisukarjääri jooksul esikolmikus:)


Oli tore hooaeg, mida jäävad eelkõige meenutama kuumus, väga hästi korraldatud võistlused, väga eredad emotsioonid ärakukkumise momentidel ja soov järgmisel aastal vähemalt ühel võistlusel - Tartu Maratonil - osaleda ja väga hea tulemus teha !

1 comment:

Anonymous said...

väga vinge ja värvikas jutt :p