Saturday, October 16, 2010

Pubide pealinn Otepää

Otepääl on alati tore olla - tegemist on palju - alates aktiivsest sporditegemisest ja lõpetades söömise-joomisega neis paljudes kohtades, mis Otepääl ja lähiümbruses paiknevad. Viimati Otepääl viibides olid ilmad tagasihoidlikud; oli hea võimalus keskenduda pubidele:)

Seekordne avastus oli Pühajärve Hotelli Pubi. Millegipärast ei olnud sinna varem sattunud. Tegelikult oli muidugi põhjus selles, et siiani olin arvamusel, et publik on seal teistsugune, soomepärane. Ja see väga ei tõmmanud. Aga seekord juhtus nii, et esimesel õhtul oli ilm nii kehv, et kuhugi mujale minna ei tahtnud ja nii oligi hea võimalus avastada Pühajärve Pubi. Muidugi oli seal ka soomlasi, aga seekord olid need ärimehed suure delegatsiooniga. Lisaks kohtasin seal oma endist pikaajalist juhti ning esindatud oli ka Andrus Veerpalu oma perega. Ega nii kirjut ja toredat seltskonda kusagilt mujalt Eestis vist enda jaoks poleks sel õhtul leidnud.

Teenindus oli kahjuks ülimalt tagasihoidlik; selline külmus ja ükskõiksus hakkas silma kogu Pühajärve kompleksis, aga pubis lõi see kuidagi eriti välja. Õnneks olid söögid-joogid väga tasemel ja teenindajad suutsid ka enam-vähem märkamatuks jääda.

Õlu oli hea, pastad väga head, kokteilid suurepärased ! Pühajärve pubisse lähme kindlasti uuesti, kui Otepääle satume !

Otepää kuulsaim pubi on muidugi Oti pubi Otepää keskväljakul. See on tõeliselt lahe koht. Pakun, et olen siin söömas-joomas käinud vähemalt 300 korda, ilmselt rohkemgi ! Siin on superteenindus; nii heal tasemel teenindust kohtab väga harva. Ja see on ALATI heal tasemel ! Loomulikult on alati väga heal tasemel köök. Eriti maitsevad mulle Oti pubis salatid ja pannkoogid. Kohvi on samuti erakordselt hea. Oti pubi kuulub kahtlemata minu lemmiksöögikohtade hulka ja seda isegi niivõrd palju, et kui teinekord sõidan Võrust Tartusse või vastupidi ja on natuke aega üle, teen väikse ringi läbi Otepää, et siin pubis söömas käia.

Kolmas tore koht on Nuustaku pubi. Siin on kõige suurem tõmbenumber kahtlemata vaade, mis avaneb mäe otsast alla Pühajärvele. Seetõttu on siin ka suvel alati palju külastajaid - sellist ilusat vaadet terrassilt tasub nautima tulla, kui juba Otepääl oled. Septembrikuu kogemus ütleb, et söögid on siin tõeliselt mehised - väga maitsvad ja väga suured. Isegi 3 tundi peale söömist trenni minnes oli kõht veel väga täis:)

Tagasi koju tulin küll mõne kilo võrra raskemana, aga kuna Tallinnas nii lahedaid söögikohti veel avastanud ei ole, oli ka kaalumure ajutine ja kiirelt lahenenud:)

No comments: