Sunday, June 6, 2010

Tallinna Rulluisumaraton

Selle rulluisuhooaja suurem avalöök leidis aset täna toimunud Tallinna Rulluisumaratoniga Lillepi pargis. Kohal oli kogu Eesti paremik, lisaks veel võistlejaid erinevatest riikidest; naiste võit läkski Rootsi ja meeste arvestuses teine koht Argentiinasse. Uus Maa/ Bont Team Estonia esindajad tegid muidugi pealtvaatajetele võistluse kiirelt "igavaks" - juba poolel maal oli selge, et väga suure tõenäosusega võetakse vähemalt kolmikvõit - ja nii läkski.

Lühem (20 km), peamiselt harrastussportlastele mõeldud distants algas kerge vihmasaju saatel ja taevasse vaadates tundus, et poolmaraton tuleb läbida märjal rajal; aga imekombel jätkus vihmavaba ja küllaltki päikselist ilma kuni poolmaratoni lõpuni; rullsuusatajad said küll vähemalt osa distantsist vihma saatel sõita.

Isiklikud muljed lühemast distantsist - vähem treenitud sportlastele (nagu mina) muutus ring-ringilt aina raskemaks raja ainuke tõus ja kui viimasel, 8. ringil sain tõusust üles, oli tunne selline, nagu oleksin juba finishis:) Väga hästi oli korraldatud jootmine - peale igat ringi oleks olnud võimalus juua võtta.

Tänasest rullisõidust jääb tegelikult kõige eredamalt meelde Tõnis Paalme, kes läbis 42 kilomeetrit tagurpidi sõites - annab ikka järgi teha, eriti veel sellise suhteliselt kiire tempoga. Imeline uiskude valitsemine !

No comments: