Sunday, June 13, 2010

Ümber Harku järve jooks 2010

Kevade viimane suurem jooksuüritus toimus eile. Tegemist oli ümber Harku järve jooksuga. Kui varasematest Harku järve jooksudest (viimati osalesin vist 1992 a.-l) on meelde jäänud hästi soojad ja ilusad ilmad ning enda suhteliselt head tulemused protokollis (rekord jääb kusagil 22-23 minuti kanti), siis seekord oli kõik vastupidi - ilm väga tagasihoidlik ja koht - hea, et medali napilt kätte sain:)

Ümber Harku järve jooks oli minu jooksuvõistlustest sel kevadel esimene, kus osalejad ilmselgelt ei mahtunud rajale ära. Juba peale starti tekkis selline ummik, kus mul õnnestus kohapeal seista ca. 2-3 minutit; raja peale tuli veel mitmeid päris pikki lõike, kus sai kas joosta väga aeglaselt või tuli käia. Seega, vale stardipositsiooni valik maksis seekord kätte umbes 5-minutilise ajalise kaotusena.

Lahe oli see, et tulenevalt eelmisel päeval sadama hakanud vihmast oli tegemist tõelise krossijooksuga - rada oli suuresti märg ja porine.
Minu ettepanek korraldajatele oleks järgmisel aastal, kas:
- panna registreerimisel limiit peale - nt. osaleda saab kuni 800 jooksjat
- rakendada stardigruppide vahel vähemalt 1-2 minuti pikkuseid intervalle
Sel juhul saaksid kõik osalejad jooksust parema elamuse ja ei peaks suur osa distantsist tegelema trügimise ja endale koha otsimisega kus joosta.

Üldiselt jääb jooksust positiivne elamus - eriti meeldib mulle see, et järgmise jooksuvõistluseni on nüüd 1,5 kuud aega ja vahepeal saab oma võimeid proovida rulluisutamises ja jalgrattal.

No comments: