Saturday, September 18, 2010

Teistsugune jooksuvõistlus Tõrvas!

Oleme sel aastal mõlemad käinud päris paljudel võistlustel - alustades jooksust, vahepeale jääb veel kepikõnd ja lõpetades rulluisutamisega. Seekordne sündmus väärib aga kajastamist hoopis teistsuguses võtmes kui seda varem oleme teinud :)

Lugu algas siis nii, et Andres vaatas Kergejõustiku Liidu kodulehelt, kas sel nädalal Lõuna-Eesti kandis spordivõistlusi on. Ja näed toimubki - Tõrva 28. Kolme järve jooks. Ajaliselt sobis see imehästi, sest stardi algus oli tööpäeva lõpus kell 17.30.

Kui toimumiskohta kohale jõudsime oli kõik veel normaalne oleks vist õige sõna siinkohal. Panime ennast kirja kepikõnni 5,4 km distantsile. Kuna peale võistlust pidime veel Tallinnasse sõitma, siis ei olnud soovi 9 km jooksuringiga ennast liigselt väsitama hakata. Jõudsime varem kohale ja vaatasime tund aega varem toimuvaid lastejookse. Rahvast oli Tõrva Linnavalitsuse ees kesiselt... Varsti nägime, et jooksjatele jagatakse kaarte. Tekkis huvi, et mida täpselt jagatakse ja kiiresti jõudis ka meile kohale, et rada on tähistamata! Ossa poiss, mõtlesime. Polnudki vaja rohkem mõelda, otsustasime, et viime numbrid tagasi ja ei osale sellel orienteerumisvõistlusel, sest me ei tunne linna ja ei taha võõras linnas seiklema hakata. See polnud meie eesmärk.

Oleme seni käinud väga hästi korraldatud spordiüritustel ja seetõttu oli võib olla isegi hea, et sellele "küla"võistlusele sattusime. Isegi tagasihoidlikumalt korraldatud üritused tundusid nüüd kuidagi täitsa sobivad :) Võistlusvaim oli piisavalt suur ja sellepärast oli muidugi kahju, et ei saanud osaleda. Aga kohalikud inimesed näisid sellest õhtupoolikust suurt rõõmu tundvat. Olime nagu kuskile ära eksinud :)

Aga mis seal ikka vähemalt saime ilusat sügisilma nautida ja võtame teadmiseks, et ennem teeme tummisema taustatöö kui kohale tormame!

3 comments:

Anonymous said...

nõme et rada oli tähistamata , ei saanudki osaleda

Gea said...

Ootasime väga, et saaksime aja peale käia. Aga mis teha, kogu aeg ei saa ka ootustepäraselt minna.

Andres said...

Eriti tore on muidugi, kui enda jaoks natuke nö. mööda jooksule satud teises Eesti otsas:) Õnneks ei sattunud Tõrvasse selle võistluse tõttu vaid tulime Otepäält läbi Tõrva Tallinna. Eks järgmisel korral tuleb muidugi paremat ettevalmistustööd teha:)