Thursday, October 7, 2010

Söö, palveta, armasta - ???

Filmist "Söö, palveta, armasta" hakkasin ma kuulma juba kuid tagasi - et üks väga hea film pidavat olema kinno tulemas ja seda peab kindlasti juba esilinastusele vaatama minema.

Täpselt nädal aega tagasi olimegi esilinastusel kohal. Juba enne filmi algust tekkis mul tunne, et midagi on valesti - saalis olid peaaegu eranditult ainult naised ja neist väga suur osa veel keskealised. Mõned mehed olid ka, aga tundus, et nad olid pigem sinna kaasa veetud kui vabatahtlikult tulnud :)

Filmist ka. Loodusvaated olid ilusad, eriti Itaalias ja Bali saarel. Loodusvaateid ja loodust oleks võinud filmis rohkemgi olla - peategelane sõitis ju aasta jooksul palju ringi. Itaalia osa meeldiski mulle kõige rohkem - mõnus vabalt võtmine hea söögi ja veiniga. Ja peategelane võttis ka seal täitsa vabalt. Oleks ta sinna aastaks ajaks jäänudki, olekski ilmselt suur muutus selles tegelaskujus toimunud - Itaalias toimuks see vist igaühega !
India oli kõige närvilisem paik aastases seikluses. Mõte ilmselt oli hea, aga filmis mängiti see välja pigem kohana, mis ajas peategelase veel närvilisemaks.

Bali saarel toimunud sündmused olid rohkem nagu naljategemise moodi, seda ei oskagi kommenteerida :)

Üks asi, millest ma üldse aru ei saanud, seisnes filmi peamises mõttes - peategelane pidi nagu läbima märkimisväärse muutuse aasta jooksul - ainult, et see ei paistnud filmis mitte kusagilt välja !

Olles lugenud varasemalt ka analoogse sisuga raamatuid - näiteks Robin Sharmalt - siis oleks saanud tegelikult teha väga hea filmi, kus oleks välja tulnud ka see, et mille pärast peategelane üldse muutusi otsima läks ja kuidas ja mis selle aasta jooksul ka tegelikult muutus. Näiteks närvilisus, mis oli olemas filmi ja muutuste alguses, oli vägagi olemas ka filmi lõpus :)

Kes otsib filmist sügavamat mõtet, sellel ma kinno minna ei soovita. Sellest filmist seda ei leia. Kellele meeldivad Coca-Cola Plaza mugavad toolid ja hästi vaikne filmipublik (sellel filmil on see garanteeritud!), siis on see hea võimalus 2 tundi meeldivalt mööda saata.

Teema, mida filmis käsitleti, mulle tegelikult väga meeldib. Võibolla lihtsalt filmis kukkus kogu lugu väga tagasihoidlikult välja. Igaks juhuks peaks raamatu ka läbi lugema - ma arvan ja loodan, et see on oluliselt huvitavam ja sisutihedam kui oli film !

Tagantjärele võib öelda, et filmi plakatil oli üles pildistatud üks oluline sõnum, millest ma nüüd aru saan. Pange tähele - Julia Roberts maiustab jäätise asemel hoopis plastmassist lusikaga, millel ju pole maitset!

2 comments:

Anonymous said...

Palju parem raamat,samalaadne,on Sarah Mcdonaldi "Püha lehm"...Soovitan,raamatukogus on.

Gea said...

Tänan soovituse eest. Kas ise oled selle raamatu läbi ka lugenud? Kui aega tekib, siis mõtlen raamatu laenutamisele.